4. helmikuuta 2016

MIKÄ MUSTA TULEE ISONA?Tää on kysymys, jota mietin usein, päivittäin ja joskus harvemmin. Silti se kulkee aina mukana. Tää on kysymys, mitä multa kysytään usein. Monissa sukujuhlissa, muuten vain jos ei olla pitkään aikaan nähty tai sitten satunnaisesti joku tutun tuttu. Joka tapauksessa kyseistä asiaa saa pyöritellä päässään yhden jos toisenkin kerran.
En rehellisesti sanottuna todellakaan tiedä mikä musta myöhemmin tulee. Onhan niitä ajatuksia ollut jos minkälaista, mutta tähän mennessä mikään niistä ei ole kolahtanut niin paljon, että tietäisin sen olevan tulevaisuuteni duuni.
 
Onhan tässä vielä aikaa. Vai onko sittenkään? Syksyn kirjoitukset puskevat jo kovaa vauhtia kohti ja kevään kirjoitukset vuoden päästä. Ei sitä aikaa kuitenkaan taida liioiksi olla. Opojen kanssa käydään keskustelua ja tehdään testejä, mitkä ammatit voisivat sopia. Pitävätkö paikkansa kumminkaan tuolla netissä tehdyt tehtävät, jotka perustuvat kysymyksiin liittyen päivärutiineihin, ihmisläheisyyteen, ruokailutottumuksiin tai muuta vastaavaa? Okei, ehkä jotkut antavat jonkinlaista suuntaa, mutta onko se kumminkaan sitä mitä haluan?

 
Eihän hullumpi vaihtoehto olisi käydä lukiota kolmeen ja puoleen vuoteen, mutta kun ennen lukion ensimmäistä päivää olin päättänyt selviytyä sieltä ulos kolmessa vuodessa, tasan siinä kolmessa eikä yhtään pidempään. Ei siinä, että siinä mitään hävettävää olisi jatkaa pidempään, mutta kun edelleen vain haluan ulos sieltä omien suunnitelmieni mukaan.
 
Mites sitten välivuosi? Eihän sekään olisi huono vaihtoehto, mutta on siinäkin omat ongelmansa. Mun täytyis saada vuoden verran töitä jostakin ja nykyään niitäkään ei ole helppo saada. Joko paikkoja ei yksinkertaisesti vain ole tai sitten sulla ei ole työkokemusta. Mistä sitä kokemustakaan sitten saa, jos ei mihinkään pääse sitä hankkimaan?
Välivuodessa on myös omat juttunsa, sillä miten kuluttaisi päivänsä kavereiden ollessa koulussa, jos ei itse saa töitä? Aluksi löhöäminen ja pitkään nukkuminen olisi enemmän kuin luksusta, mutta kyllä sitä päiviinsä muutaman viikon jälkeen tartteis jotain aktiviteettia.

 
Vaikken mikään innokas koulunkävijä olekaan, haluaisin silti valmistua pian siihen ammattiin, miksi haluan (kunhan sen vain ensin keksin) ja päästä töihin ja siitä eteenpäin.
En ole kateellinen niille jotka tietävät miksi haluavat "isoina", mutta olen kyllästynyt siihen, etten itse todellakaan tiedä mitä haluan. Onhan mulla tietysti vielä mahdollisuuksia lähteä opiskelemaan jotain myöhemmin, jos päätökset jotka myöhemmin teen, eivät olleetkaan mieluiset.
 
Sen kuitenkin tiedän, että tulevani työni tulee olemaan jotain ihmisläheistä, liikunnallista, päivätyötä ja jotain sen suuntaista. Kunhan vain ensin selvitän, että MITÄ!?
 
Tän postauksen aiheena ei ollut valittaa, vaan lähinnä avata ajatuksiani tulevaisuuden suunnitelmien suhteen ja siitä kuinka pihalla niistä voikaan olla.
Onko siellä ruutujen toisella puolen samassa tilanteessa olevia vai joko teillä on jatko-opiskelusuunnitelmat selvillä?

ps. moni on varmaan huomannut bannerin muutosta moneenkin otteeseen tässä lähiaikoina...mulla on menossa ulkoasun muokkailu tällä hetkellä ja mikään ei oikein tunnu miellyttävän silmää, mutta nyt mennään tällä nykyisellä ainakin jonkin aikaa :'D

8 kommenttia:

 1. Jos välivuotta meinaa pitää, kannattaa mennä au pairiksi tai jotain :) Ja kyl vaikka työtilanne on mitä on, niin jotain saa jos kriteerit ei ole liian korkealla ja jaksaa vaan hakea :) Tsemppiäö päätöksentekoon ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Au pairin homma ois kyllä kannattava välivuoden kannalta, mutta mun enkku on niin hakusissa et sitä pitäs petrata ja paljon pärjätäkseen, mut sekin on vaan itsestä kiinni. Pitää vaan lähteä avoimin mielin kyselemään töitä jos sille saralle meinaa suunnata. Kiitos tsempeistä :)!

   Poista
 2. Voi että mikä sattuma, mäkin kirjoittelin just samoista fiiliksistä! ;D Tosin mulla on jo se ensimmäinen välivuosi menossa, eikä vieläkään hajua tulevaisuudesta... Tsemppiä, toivottavasti keksisit mikä se tulevaisuuden ala vois olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah ajattelin just ihan samaa kun luin sun postausta, mikä sattuma!:D
   Kiitos paljon ja tsemppiä sullekin! Kyllä ne tulevaisuuden suunnitelmat jossain vaiheessa aukeaa, niin mä ainakin uskon, vaikka välillä tuntuu kuinka haastavalta ja rankalta. Eiköhän me tästä johonkin suuntaan edetä!;D

   Poista
 3. voi oot hurjan kaunis! ihanan simppeli asu, tykkään!:) Vitsit blogin koodailut sun muut härpäkkeet on aikaa vievää, muistan itsekkin kun mietin lopullista bannerin tekstin fonttiakin, selasin miljoonat vaihtoehdot läpi ja viimein löyty melko iskevä fontti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hurjasti!!♥♥ Tää asu miellyttää omaakin silmää juuri simppelyyden (ja mukavuuden) takia!:)
   Joo, välillä meinaa kyllä usko loppua noiden hommien kanssa ja sit kun saat vihdoin suunniteltua ja toteutettua, iskettyä bannerin blogiin niin sen jälkeen se ei miellytäkään silmää enää yhtään, ääh :D noh...askel kerrallaan ;D

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥