8. toukokuuta 2016

20 ELÄMÄNOHJETTA, JOTKA ÄITINI ON OPETTANUT


1. Muista aina, että olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet. Älä anna kenenkään yrittää muuttaa itsestäsi mitään sellaista, mitä et itse muuttaisi.
2. Rakkaus ei aina ole helppoa. Ihmissuhteita tulee ja menee, mutta se oikea löytyy aivan varmasti kun sitä vähiten odottaa.
3. Pidä lähelläsi sellaiset ihmiset, jotka arvostavat ja tukevat sinua myös vaikeina aikoina ja anna niiden mennä, jotka eivät arvosta todellista sinua.
4. Oman ihon hoito ja kunnossapito on kaiken A ja O. Älä koskaan mene meikit naamassa nukkumaan, sillä jos olet jaksanut meikata aamulla, olet myös vastuussa niiden pesemisestä pois illalla. Tee se hyvissä ajoin, äläkä jätä puolille öin, jolloin silmät painuvat väkisin kiinni.
5. Ulkoilla pitää joka päivä. Se virkistää ja tekee muutenkin hyvää.
6. Älä tee niin kuin minä teen, vaan tee niin kuin minä opetan sinua tekemään.
7. Virheistä ei opi ellei niitä tee.
8. Ole järjestelmällinen äläkä jätä kaikkia asioita viime tinkaan. Hoida asiat hyvissä ajoin pois alta jo niiden ilmaantuessa.
9. Älä pyytele anteeksi turhaan. Jos pyydät anteeksi, muista tarkoittaa sitä ja ottaa asiasta seuraavaksi kerraksi opiksesi. Jos toistelet sanaa monta kertaa päivässä, se menettää merkityksensä.
10. Muista ilmaista tunteesi, äläkä patoa niitä. Kerro toiselle että välität ja kerro myös jos on huono olla.
11. Kotiin on paljon mukavampi saapua niin reissun kuin pitkän päivänkin jälkeen, jos lähtiessä on jaksanut laittaa sen edes jollain tapaa kuntoon. Sohvatyynyt ojennukseen, likaiset astiat koneeseen ja pyykit kuivumaan. Nämä ovat vielä pieniä asioita.
12. Opettele nauramaan myös itsellesi. Porukassa heitetään vitsiä toinen toisistamme ja on hyvä myös pystyä nauramaan, jos vitsi osuu omalle kohdallesi.
13. Puhu asioista aina suoraan ja kasvotusten. Viesteistä ymmärtää tarkoituksen ja puheen sävyn helposti väärin. Kaikkia kohtaan on oikein selvittää asiat puhumalla, näin näet myös vastapuolen ilmeet ja reaktiot.
14. Käytä alkoholia varovasti. En kiellä sinua käyttämästä, mutta kohtuus on hyvä kaikessa. Muista myös välillä repäistä kunnolla, nuoruus on elämisen aikaa.
15. Opiskele sitä englantia kunnolla, tulet tarvitsemaan sitä elämässä vielä monesti.
16. Asiat eivät aina mene niin kuin suunnittelee. Kaikesta kuitenkin selvitään, päivä kerrallaan.
17. Kylään mennessä tervehditään aina kaikkia. Anna itsestäsi heti hyvä vaikutelma, äläkä vain sujahda kaverisi huoneeseen. Vanhemmat haluavat tietää millaisessa porukassa heidän lapsensa liikkuu.
18. Asioista vastuunottaminen valmistaa sinua elämää varten.
19. Lahjat eivät ole pääasia, synttäreille voi tulla ilmankin. Pääasia että se tietty ihminen saapuu.
20.Äiti on aina tukenasi, tulee elämässä eteen mitä tahansa. Sinä selviät niistä kyllä♥
 
Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille, mutta erityisesti sinulle oma rakas äitini!

2 kommenttia:

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥