27. toukokuuta 2016

AJATUKSIA KIRJOITUKSISTA

 
Syksyn 2016 kirjoituksiin on nyt ilmoittauduttu, eikä vaan ilmoittauduttu vaan ilmoittautumiset on lyöty lukkoon ja sopimus allekirjoitettu. Kirjoitukset tavalla tai toisella ovat pyörineet mielessä näiden viimeisten parin kuukauden aikana. Tästä syystä halusinkin jakaa ajatuksiani tulevasta syksystä ja keväästä. Olen aika pintapuolisesti höpissyt opiskeluistani täällä ja nekin ovat keskittyneet aika lailla koeviikkoihin ja niistä selviytymiseen. Viime kerran hieman pintaa syvemmälle opiskeluiden suhteen kerroin täällä, mutta sen koommin en ole asiaa puinut. Nyt kun asia alkaa olla ajankohtainen vielä suuremmalta osaa niin olisi hyvä avata hieman tulevaa.

 
Alun perin mulla oli tarkoituksena kirjoittaa syksyllä englanti ja terveystieto, mutta töiden saannin jälkeen päätin keskittyä kunnolla vain yhteen aineeseen ja tässä tapauksessa valitsin englannin. Oon aina ollut todella huono englannissa ja se on tuottanut lukiossa suurta vaikeutta. Kurssit mennään hikisesti rimaa hipoen läpi ja siihenkin käytetään monia itkuja ja hampaiden kiristyksiä. Syksyllä mun tarkoituksena olisi saada enkku hyväksytysti läpi ja jos keväällä vielä tuntuu siltä, että haluan korottaa niin sen teen. Pääasiana olisi kuitenkin saada aine läpi jo syksyllä.
 
En ole koskaan ollut mikään lukijatyyppi, mutta silti oli aika selvää minne suuntaan peruskoulun päätyttyä. Sopivaa alaa, jota opiskelemaan olisin lähtenyt en tiennyt silloin, enkä tiedä vieläkään, joten siksi lukio oli hyvä vaihtoehto. Sen lisäksi että sain lisäaikaa, ei lukio-opinnoista haittaakaan ole, päinvastoin. Joka tapauksessa päättäessäni lähteä opiskelemaan lukioon päätin myös suoriutua sieltä läpi kolmessa vuodessa, eli keväällä 2017. Kolme vuotta eikä yhtään enempää, sillä sen jälkeen haluan siirtyä taas askeleen elämässä eteenpäin. Mikä se sitten ikinä onkaan.

 
Kesä menee töitä tehden ja siinä ohessa yritän parhaani mukaan panostaa syksyn tulevia kirjoituksia varten. Keväällä edessä on sen siirretyn terveystiedon lisäksi äidinkieli, matikka, espanja ja mahdollisesti psykologia. Psykologiaa olen vaihtanut ja pohtinut, mutta nyt aika vahvasti näyttää, että kyllä se siellä pysyy. Mulla on aika vahvat odotukset näiden aineiden suhteen ja toivonkin suoriutuvani niistä hyvin. Täytyy vain tehdä kovasti töitä ja kevään puolella meillä onneksi on lukulomaa, joten ei tarvitse koulun ohessa lukea niin kuin syksyn aikana.
 
Päällimmäiset ajatukset ovat aika sekavat. Vastahan mä aloitin ensimmäisen vuosikurssin lukiossa ja pian olen abi ja pitäisi päättää lukio. Okei, jäljellä on vielä vuosi, mutta se menee nopeasti - vähän liiankin. Lukusuunnitelmaa kesälle olen jo kaavaillut, mutta lopullista tulosta en ole saanut vielä aikaiseksi.
 
Stressaan helposti asioista, varsinkin jos ne ovat mulle vaikeita. Tiedän jo nyt kesästä tulevan stressaavaa ja syksystä vielä enemmän, mutta silti aion nauttia ja ottaa kaiken ilon irti. Annan itselleni myös vapaapäiviä niin lukemisesta kuin kaikista muistakin velvollisuuksista - aina silloin tällöin. Välillä tekee hyvää antaa aivojen tuulettua ja tiedon muhia, jotta ne jaksavat ottaa taas uutta tietoa vastaan.

 
Näillä ajatuksilla kohti tulevaa kesää ja syksyä. Kova työ palkitaan ja kyllä mäkin sen lakin vuoden päästä keväällä päähäni painan.
 
Onko siellä muita syksyllä kirjoittavia? Millaisia ajatuksia teidän päässänne pyörii?
 
 
Mukavaa viikonloppua♥!

2 kommenttia:

  1. vau mikä asu, sopii sulle tosi hyvin! ja todellakin, kova työ palkitaan<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiks kiitos ihana!!♥ Nimenomaan, siihen mäkin uskon. Mikään ei onneksi ole ylitsepääsemätöntä ja mitä vaan voi saavuttaa jos oikeasti sitä haluaa!:)

      Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥