15. helmikuuta 2017

4+1 HIUSTENHOITORUTIINIT

Nyt vihdoin, kun sain jäätävän juurikasvun värjättyä piiloon, on hyvä aika toteuttaa jo pitkään suunnitelmissa ollut postaus mun hiustenhoitorutiineista. Vaikka kampaajalla tulee käytyä harvoin ja leikkaus ja värjäys tehtyä kotikonstein, pyrin silti huolehtimaan ja hoitamaan hiuksiani mahdollisimman hyvin, jotta ne pysyisivät hyväkuntoisina pitkään.


Pesuväli - noin joka toinen päivä. Pyrin siihen, että pesen hiukseni noin joka toinen päivä. On päiviä, jolloin hiuksia tulee pestyä joka päivä tai kaksikin kertaa päivässä. Yritän kuitenkin totuttaa hiukseni joka toiseen pesupäivään, jotten kuluta niitä liikaa ja värikin pysyy kirkkaampana, eikä kulu ja haalistu pian värjäyksen jälkeen. Vaikka hiukset usein tuntuvat jo toisena päivänä likaisilta, kikkana tähän käytän vain ponnaria ja nappaan hiukset kiinni.

Shampoo ja hoitoaine. Ennen ostin kaikki hiustenhoitotuotteeni kampaajalta kuivuvan päänahan takia. Nykyään tämä ongelma on suurimmilta osin selätetty ja käytössä meillä onkin ihan kaupasta ostetut TreSemmen shampoo ja hoitoaine. Shampoopesun jälkeen lisään joka kerta hiuksiini pois huuhdeltavan hoitoaineen, jonka annan vaikuttaa pienen hetken.

+ saunan yhteydessä, ennen sinne menoa pesen hiukseni ja lisään hoitoaineen saunan ajaksi vaikuttamaan. Sen lisäksi, että hoitoaine saa vaikuttaa tarpeeksi kauan, jää saunan jälkeen hiuksista ihanan pehmeät ja kiiltävät!


Öljy. Lisätäkseni hoitavuutta ja kiiltoa, lisään muutaman tipan Wellan hiustenhoitoöljyä joko kuiviin ja pyyhekuiviin hiuksiin. Muutama tippa öljyä käsiin, hiero kädet yhteen ja sen jälkeen hiuksiin. Käyn läpi myös päänahan, mutta pyrin välttämään etuhiuksia, sillä ne tuntuvat rasvottuvan helpoiten muutenkin, joten jätän kaiken "ylimääräisen" sieltä pois,

Lämpökäsittely. Suoristusrautaa ja hiustenkuivaajaa tulee käytettyä näihin paksuihin hiuksiin aika usein. Mulla oli ennen käytössäni aina jokin lämpösuoja, mutta nyt sitä on tullut harvemmin hommattua - vaikka pitäisi. Hiukset käyvät suoristusraudan läpi vähintään joka toinen päivä, joten tästä syystä pyrin välttämään kuivaimen käyttöä, etten rasita hiuksiani moneen otteeseen samalla kertaa. Jos mulla ei viikonloppuisin ole menoa, pyrin antamaan hiusten tällöin kuivua itsestään ja olla ilman muutakaan sen suurempaa lämpökäsittelyä.


Värjäys. Värjäyksen hoidan kotoa käsin, mutta värin ostan kampaamosta. Värjään tyvikasvuani noin kahden kuukauden välein hiusten nopean kasvun takia. Värjään kuitenkin vain tyven välttääkseni suurempaa rasitusta koko hiuksissa. Muutaman kerran vuoteen tulee käytyä kuitenkin kampaajan penkissä laitattamassa väriä tasaisemmaksi, jolloin voi taas hyvin värjäillä siitä eteenpäin kotona.


Millä tavalla te hoidatte hiuksianne? Mahtavaa keskiviikkoa!


ps. aiemmin joku teistä havaitsi ongelmia mobiiliversion kanssa. Olen nyt muokkaillut ja laittanut sitä kuntoon ja omalla laitteella toimii. Mitenkä teillä?

4 kommenttia:

 1. Mistä revit noi numerokombot postausten otsikoiksi? Miksei vaan esim. 5 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä löytyy ihan yksinumeroisiakin mutta välillä jotain muutakin. Jokaisella meillä kuitenkin on se oma tyyli mutta kiitos kommentistasi joka tapauksessa😊

   Poista
 2. Auts sinuna värjäisin kokonaa tummiks koska noi oranssit raidat ei oo mitekää kivan näkösii :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri latvoissa ei ole oranssi vaan vaaleamman ruskea joka taittaa valon ja muokkauksen kautta vähän oranssihtavaksi:)

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥