24. maaliskuuta 2017

KIRJOITUKSET - OHI ON - AJATUKSIA

Pääpiirteittäin olo on huojentunut ja todella helpottunut. Samalla mielessä myllertää ajatukset alustavista pisteistä ja lopullisista arvosanoista. Joitakin alustavia pisteitä olemme saaneet, joihin olen todella pettynyt, sillä tiedän, että olisin pystynyt parempaan. Tasoni on kovempi. Kerrottakoon jo tässä alussa, etten yhdenkään aineen kohdalla ole tähdännyt L:ään, sillä tasoni ei ole niin kova, joten miksi asettaisin itselleni niin epärealistisia tavoitteita. Suurimmassa osassa tähtäsin M:ään, muutamaan olisi riittänyt C ja yhden kuin vain läpi pääsisi - Englanti, se ikuinen murheenkryyni. 

 
Keskiviikkona matematiikan kokeessa ensimmäiset kaksi tuntia sain käytettyä tehokkaasti A -osiota pusertaessani. Sen palautettuani pyörittelin silmiäni ja tuijotin B -osioita monia kymmeniä minuutteja saamatta mitään aikaiseksi. "Selitä mitä tämä termi A tarkoittaa ja miten se liittyy termiin B". Siis matematiikassa termiselityksiä? Oli ensimmäinen ajatus mielessäni. Kahdestatoista kahteen hankalinta oli päättää mitkä kaksi viimeistä tehtävää sitä tekisi. Hermostutti, ärsytti, itketti. Tavaroiden heittely ja tajunnan räjäyttävä huutokohtaus olivat päällimmäisinä mielessä siinä vaiheessa. Mikä siinä onkin, että matematiikka saa minut aina yhtä hermostuneeksi? Pysyin rauhallisena, valitsin kaksi viimeistä tehtävää, tein ne niin hyvin kuin osasin ja silti ne jäivät keskeneräisiksi. Maolista ei ollut apua, päässä vilisi vain ajatus joka pakotti keksimään paperille jotakin. Kellon lyödessä kaksi, pakkasin tavarani, palautin kokeeni ja poistuin ulos salista. Päätin, että nyt olin tehnyt voitavani vaikka vielä olisi ollut tunti jäljellä. 

Kotiin tullessani lysähdin lattialle ja sama raivo jylläsi edelleen. Kunnes päätin, ettei asialle enää voi mitään. Olen tehnyt voitavani ja sen on riitettävä. Ainoa mitä voin enää vain toivoa on, että koe meni läpi ja keväällä juhlitaan ja niinhän me juhlitaan! Ei tätä kolmea vuotta turhaan peppua puudutettu lukion penkeissä. Nyt unohdan kirjoitukset hetkeksi ja keskityn alkavaan viikonlopun viettoon, superia ja aurinkoista viikonloppua tyypit!
 

Miten teillä muilla kirjoitusten kanssa painivilla on mennyt?

6 kommenttia:

 1. Pystyn niin hyvin samaistumaan tähän tekstiin! Itseasiassa minultakin on tulossa kirjoituksiin liittyvää kokonaisvaltaista postausta ihan pian. :)

  Miulla on vähän sama juttu, että tuntuu että alitin kaikki tavoitteeni. Lyhyestä matikasta nyt ainakin omien laskemieni mukaan pitäisi olla tulossa M, ainakin toivottavasti. Tavoitteeni oli jopa E, kun olen 9-10 arvosanoja saanut kaikista kursseista, mutta nähtyäni sen B2-osion meinasin jo luopua toivosta. Sainkin niistä kolmesta vikasta tehtävästä yhden 6/6p ja loput kaksi 0/6p... Toivottavasti olisi pisterajat todella alhaalla, kun näin vaikean kokeen tehneet. Ihan ihmeellisiä etenkin ne kaksi viimeistä tehtävää, jossa piti enemmänkin selittää asioita kuin laskea?!

  Eilen äidinkielenkin alustavat pisteet saatuani tuli todettua, että sehän jää pisteen tai parin päähän M:stä, jos ei nouse YTL:ssä. Äikästä ei toisaalta koskaan tiedä, mutta minusta tuntuu että nyt keväällä miulla on sama juttu kuin syksyllä eli kaikki jää kiikun kaakun C ja M rajalle ja minun tuurilla jää siihen C :D

  Toisaalta, ei ylioppilaskirjoituksilla pidemmän päälle ole mitään merkitystä. Kunhan saa haluamansa jatko-opiskelupaikan (johon vaikuttaa enemmän pääsykoe), niin voi kirjoitusten tulokset jättää unholaan eikä niitä enää jatkossa kysellä!

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiva päästä lukemaan siunkin ajatuksia kirjoituksista vähän paremmin :)!

   Miun korvaan tuo matikan numero kuulostaa ihan tosi hyvältä, itsellä tuntuu että nyt mennään niin kiikun kaakun sen rajalla että pääseekö edes läpi..:'D siis tosissaan ihan ihme tehtäviä niissä B-osioissa kummassakin. Taitaa mennä nollille kaikki...Siulla kuulostaa hyvältä nuo yhdet täydet pisteet! Toivotaan tosiaan pisterajojen alhaisuutta, ei taida muuten tulla mitään..alustavia odotellessa.

   Äidinkielestä ei tosiaan koskaan tiedä, mutta sen alustaviin olin ite todella pettynyt, sillä se on aine jossa tiedän olevani parempi ja tasoni on korkeammalla. Harkitsin syksyllä korottamista, mutta toisaalta kuten sanoit, ei niillä kirjoituksilla jatkossa ole mitään merkitystä joten miksi vaivata päätään yhtään enempää. Tein parhaani ja se riittäköön.

   Kattelin kans et miul jää pari kiikkumaan tolleen rajoille..saas nähdä!

   Kivaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Pystyn samaistumaan kanssa niin tähän tekstiin. Jotenkin kaikki fiilikset on ihan samoja, ja varsinkin keskiviikon matematiikan jälkeen... en oo varmaan koskaan ollut niin pettynyt itseeni. Jotenkin tuntuu, että olisin voinut lukea enemmän, koska oikeasti koskin kirjaan ihan tosi vähän.

  Toivotaan kuitenkin, et juhlitaan ens keväänä, ettei toi matikka pilaa koko juttua. Vihdoin tää kaikki on ohi, ja siitä voidaan ainakin olla tyytyväisiä.

  Kivoja lomapäiviä siulle c:

  http://julidak.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pettyneet fiilikset oli täälläkin ja ihan hirvittää mitä alustavista tulee. Kuulemma pitkän ja lyhyen matikan kokeiden välillä ei ollut edes suurta vaikeuseroa tänä vuonna? Ite kirjotin lyhyen, mutta kuulin kavereilta jotka oli vertailleet pitkän ja lyhyen tehtäviä. Ihan ihme koe tänä vuonna - täytyy myöntää.

   Joo itekin olisin voinut lukea enemmän, mutta matikkaa on vaan jotenkin niin hankala lukea. Pitäis ennemmin varmaan laskea, mutta sitten kun jumittuu johonkin tehtävään eikä saa vastausta niin heitän hanskat tiskiin. Niin kuin kokeessakin kävi mielessä :'D (ihan muutamaan otteeseen)

   Toivotaan, ja pakko meidän on! Eihän me kolmea vuotta turhaan peppua puudutettu lukion penkeissä ihan vaan siks, ettei yhtä matikkaa läpi päästä, heh ;)

   Kiitos ja sitä samaa siulle :)

   Poista
 3. Samanlaisia fiiliksiä täälläkin... Alitin kyllä oman tasoni. Harmittaa. Mutta niinhän se menee, että osa ylittää oman tasonsa juuri kirjoituksissa ja osa alittaa.
  Ja tuo matematiikka! Miten se voikaan nostaa niin kovia tunteita pintaan? Nimim. ei ole ollut kurssia, etten olisi jossain välissä laskenut harjoituksia kotona itku silmässä. Ja seuraavassa käänteessä taas sujuu niin kivuttomasti, että voisi kutsua melkein matikka-flow'ksi.
  Hauskaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Aina on niitä jotka alittaa ja toiset taas ylittää oman tasonsa. Mä kyllä alitin tällä kertaa ja huomattavasti. Harmi että sulla sama juttu, mutta toivotaan että meni paremmin mitä itse kokeen pohjalta odotti :)

   Sanoppa muuta! Mulla kans muutama aihealue jonka kanssa on saanut hammasta purra moneen otteeseen eikä siltikään meinaa onnistua. No toki ne olivat vallitsevat aihealueet myös yo-kokeessa, jonka takia suurimmaksi osaksi se huonosti menikin. Samoilla fiiliksillä sun kanssa!

   Kiitos samoin sulle :)!

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥