10. maaliskuuta 2017

TASA-ARVOISEN AVIOLIITTOLAIN PUOLESTA

Mietin pitkään, kirjoitanko asiasta ja sitä julkaisenko tätä loppupeleissä. Ninnin naistenpäivänkirjoitus sai mut loppupeleissä tuomaan oman kantani tasa-arvon puitteissa esille. Olen samaa mieltä naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Vaikka meillä Suomessa (verrattuna muualle päin maailmaa) asiat ovat suhteellisen hyvällä tolalla, on niiden suhteen silti paljon parannettavaa. Mutta asia, josta itse asiassa halusin tänään teille puhua, on tasa-arvoinen avioliittolaki, joka meillä vihdoin viimein astui voimaan.


En ole koskaan ymmärtänyt enkä tule koskaan ymmärtämäänkään sitä, mikseivät homot ja lesbot ole samassa arvossa meidän heteroiden kanssa? Millä tavalla he ihmisenä ovat niin erilaisia, ettei heillä ole oikeutta mennä naimisiin kirkossa niin kuin meillä muilla - niin sanotuilla normaaleilla ihmisillä? Ja ei, jos minulta kysytään, kukaan meistä ei ole toista epänormaalimpi vaan yhtälailla niin me heterot kuin homoseksuaalitkin olemme n o r m a a l e j a - tavallisia ihmisiä. 

Kukaan meistä ei ole päättämään toisen puolesta, että jos haluat kirkossa naimisiin, on sinun ensin muututtava heteroksi. Ei se niin toimi. Emme itse pysty päättämään, että "hei, minäpä alankin tästä päivästä alkaen tykkäämään pojista ja sinä taas puolestasi tytöistä". Jokainen tykätköön kenestä tahtoo - se ei muuta meitä ihmisenä.


Tämä on asia, joka saa mun vereni kiehahtamaan kerta toisensa jälkeen jos vain kuulenkin, että homoseksuaalit luetellaan ihmisenä eri lokeroihin kuin me heterot. Sen takia olen enemmän kuin onnellinen kaikkien homoseksuaalien puolesta, jotka voivat nyt vihdoin ja viimein mennä naimisiin kirkossa, ihmisen kanssa jota rakastavat. Toivon, että maailma tämän myötä muuttuisi tasa-arvoisemmaksi ei ainoastaan naisten ja miesten välisen suhteen osalta vaan myös seksuaalisen suuntautumisen.


Sekailaisen tekstin mutta tärkeän asian siivittämänä toivotan jokaisella ihanaa viikonloppua <3! Ollaan just sellaisia kuin ollaan, eikä edes yritetä muuttua toisten mielen mukaan ! Me ollaan hyviä juuri omana itsenämme.

4 kommenttia:

 1. Todella hyvä postaus! Oli kuin omia ajatuksia lukisi. Minua inhottaa todella paljon, että nykyäänkin jos puhutaan jostakusta henkilöstä täytyy erikseen sanoa, että hän on muuten sitten homoseksuaali. Se vain on niin ahdistavaa ajatella, jos minustakin oltaisiin, että hän on muuten sitten hetero. Kiitos kuitenkin tärkeästä postauksesta! :)

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Juuri tätä ajoin postauksella takaa ja ihana että se fiilis välittyi sinne asti :) On todella inhottavaa kun nykypäivänä ihmisiä lokeroidaan..me ollaan kaikki samanlaisia - pidimme sitten tytöistä tai pojista tai oli ihon värimme vaalea tai tumma...
   Kiitos sinulle :) <3!

   Poista
 2. ihan sairaan hyvä postaus kiitos kovasti

  VastaaPoista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥