28. huhtikuuta 2017

4 VINKKIÄ ONNISTUNEISIIN KUVIIN

Epäonnistuneet kuvat ovat varmasti meille jokaiselle tuttu juttu. Silmät räpsähtävät kiinni juuri ennen kuvan ottoa, tuuli puhaltaa hiuksia naamalle, asu ei näytäkään niin hyvältä kuvissa kuin kotoa lähtiessä peilistä vilkaistuna tai olo on muuten vain huono kuvienottohetkellä, jolloin tuntuu ettei mikään suju. Välillä taas kuvaushetki tuntuu todella hauskalta puuhalta, fiilis on muutenkin hyvä. Tällöin tuntuu, että useampikin, miltei kaikki kuvat onnistuvat. Jo jonkin aikaa bloganneena, mutta kauan kuvanneena ja kuvien edessä keikkuneena luulisi kuvauspuuhien olevan hyvinkin simppeliä, mutta ei tässä konkareita olla vieläkään. Usein tuntuu, että on hankalaa seisoa kameran edessä, kun ei tiedä kuinka kädet laittaisi tai olisiko fiksumpaa nojata vain johonkin seinään? Entäpä sittenkin kävellä? Näitä miettii varmasti moni muukin. Siksi päätinkin koota muutaman vinkin onnistuneisiin kuviin.
 

1. Valitse kuvaaja, jonka kanssa on helppo olla. Tällöin oma olo tuntuu paljon rennommalta, kun lähtee kuvailemaan ihmisen kanssa, jonka seurassa on luonnostaan hyvä olo. Hän voi antaa ideoita, kuinka liikkua tai missä asennossa olla, sekä vastaavasti sanoa mikä ei toimi. Tällöin kuvista tulee paljon luonnollisempia.
 
2. Älä keskity liikaa. Jos koittaa liikaa miettiä, miltä näyttää, eivät kuvat välttämättä onnistu. Anna mennä - kävele, hypi, nojaa seinään, vaihda asentoa tai pyörähdä - tee mitä tahansa mieleen tulee. Kuvaaja usein osaa ikuistaa juurikin ne hetket, joihin itse et ollut varautunut. Tällaiset otokset ovat niitä luonnollisimpia ja onnistuneimpia.
 
3. Käytä taskuja tai näprää hiuksia. Jep, se toimii. Jos on hankalaa päättä, minne kädet laittaisi, on usein varma tapa ujuttaa toinen osittain taskuun. Hiukset ovat myös näppärä keino. Niistä voi pitää kiinni tai koittaa heilauttaa.
 
4. Hymyile! Hymykuvat - ne onnistuvat aina. Ja ovathan ne huomattavasti nätimpiä kuin totisuus, vaikka sellaistenkin kuvien ottaminen saattaa välillä olla ihan tarkoituksellista. Mutta silti, mikään ei voita aitoja hymykuvia.
 
Nyt toivotan jokaiselle oikein ihanaa vappua. Toivottavasti ilmat vähän suosisivat ulkoiluakin, sillä olin suunnitellut meille jonkinlaista piknikiä rantaan. Onko teillä mitään vappusuunnitelmia?
Entä millaisia vinkkejä teillä on onnistuneisiin kuviin?

4 kommenttia:

 1. Oon monesti yrittäny saada jotain läheistä ihmistä kuvailemaan mun kanssa, mutta kukaan ei ole vielä tähän mennessä suostunut :/ Mutta oli jokatapauksessa hyvä postaus!
  Me mennään kavereiden kanssa ajelemaan joko huomenna tai maanantaina jonnekin päin, mutta muuten vapuksi ei ole mitään suunnitelmia. Hyvää vappua myös sulle! :)

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vähän näin myöhässä :)!
   Joo aina ei oo niin helppoa saada ketään läheistä mukaan, mutta sillonkun on onnistunut niin itse ainakin vapaudun aivan eri tavalla. Mulla onkin yks luottokuvaaja jonka kanssa käydään useasti nappaamassa kuvat ja häneltä saa paljon hyviä vinkkejä :) Toivotaan että joku sunkin kaveri suostuis joku kerta mukaan, jatka vaan houkuttelua ;)

   Poista
 2. Aivan ihanat vinkit! Itestä vaan kyl yleensä tuntuu et hymyillessä näyttää vaan tosi tyhmältä XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla!:) haha ehkä se sit vaan on ihan henkilökohtaista mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei :D

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥