2. huhtikuuta 2017

BLOGIEN AITOUS VASTAAN AMMATTIMAISUUS

Blogien muuttuminen ammattimaisempaan suuntaan on puhututtanut useissa blogeissa viime viikkojen aikana. Itsekin sivuutin ohimennen asiaa muutama hetki sitten täällä. Samalla mainitsin, ettei blogini ole ammattimainen nyt eikä se ole sinne suuntaan menossakaan, vaikka hyvälaatuiset kuvat ja ennalta hahmotellut postaukset ovatkin mieleeni. Ensimmäisen blogini perustin viisi vuotta sitten, jonka matkalle on mahtunut taukoja ja tämä nykyinen uusi blogi, jota aktiivisesti aloitin päivittämään taas viime syyskuun puolella. Minulle blogi on puhtaasti harrastus, jota teen itseäni, mutta myös lukijakunnan kasaantuessa teitä varten. En voi väittää, etteikö ole mahtavaa saada kommenttia tehdystä työstä ja kuulla mikä toimii ja mikä ei. Vaikka mainitsin tekeväni tätä ihan harrastuspohjalta, niin viehän tämä ihan tolkuttomasti aikaa, jos haluaa tehdä sen kunnolla.


Nykyään blogit ovat yksi lähde eri brändien markkinointiin ja monesti kritisoidaankin sitä, kuinka bloggaajat saavat vaikka mitä ja minkälaista tavaraa kotiinsa ilmaiseksi tai vastaavasti pienen palkkion, kuvaavat sen ja kirjoittavat lyhyen esittelyn tai mielipiteen. Minulla itselläni on ollut muutama yhteistyö ja voin sanoa, että niiden tekemiseen menee aikaa yhtä paljon, miltei enemmänkin kuin normaalin postauksen toteutukseen. Kaikkiin yhteistyöehdotuksiin ei ole pakko tarttua ja omallakin kohdallani olen toteuttanut yhteistyöt joista aidosti olen kiinnostunut ja joista minulla todellakin on jotain sanottavaa. Jos näin ei ole, jäävät myös yhteistyöt toteuttamatta.

Yhteistöistä tunnutaan olevan enemmän negatiivisella kannalla ja postauksia saatetaa jättää lukematta tai vastaavasti kommenttiboxiin ilmestyy negatiivista palautetta. Liekö kyseessä sitten kateutta vai mitä. Itse tykkään lueskella muiden blogeista myös niitä yhteistyössä toteutettuja postauksia, sillä niistä voi ihan oikeasti saada hyviä vinkkejä jonkun uuden tuotteen toimivuudesta tai vastaavasti pääsee osallistumaan kivoihin arvontoihin.


Eniten blogimaailman muuttumisessa harmittaa ehkä se, että tavalliset höpöttely ja arkikuulumis -postaukset jäävät pois. Tykkään itse toteuttaa ja lueskella asupostauksia, sillä niillä voi jakaa ja saada inspiraatiota pukeutumiseen. Lisäksi suosin resepti- ja treeniaiheisia postauksia, joista saa hyviä vinkkejä. Tämä ei siis ollenkaan ole huono vallitseva asia nykypäivän blogeissa.

Kännyköissä on nykyään todella hyvät kamerat ja kuvia tulee räpsittyä lähes päivittäin, mutta monikaan ei enää julkaise niitä täällä blogien puolella, vaikka ne tuntuvat edelleen olevan kovassa huudossa. Itse olen kuitenkin halunnut pitää tästä kiinni ja jakaa tasaisin väliajoin kännykkään kertyneitä räpsyjä, joista te pääsette ehkä paremmin kiinni siihen tavalliseen arkeen. Lisäksi kaikki old school -haastepostaukset ovat erityisesti minun mieleeni, joita niitäkin nykyään harvemmin näkee. Muutamissa blogeissa kierrellyt kauneushaaste -postaus on kiinnostanut minua jo hetken aikaa ja ajattelinkin jakaa aiheesta myöhemmin muutamia meikkikokemuksiani täällä teidän kanssanne.


En voi väittää etteikö blogien ammattimaistuminen ja artikkelimaiseksi muuttuva teksti aiheuttaisi hieman paineita itsellekin. Pakosti sitä miettii, että lukeeko kukaan näitä tavallisia pikkublogeja, joissa arki näkyy osana suuremmin kuin menestyneissä isoissa blogeissa - onko melkein pakko muuttua virran mukana? Olen kuitenkin päättänyt pysyä omalla tielläni ja jatkaa tätä hommaa tällä rennolla asenteella kuin tähänkin asti asettamatta sen suurempia paineita muiden menestymisestä ja etenemisestä. Toisille tämä on työtä, minulle ei ja tällä mennään. Rentoa sunnuntaita tyypit ♥!

Millaisia ajatuksia blogien ammattimaistuminen teissä herättää? Hyvä vai huono asia?

6 kommenttia:

 1. Aloitin itse bloggaamisen vasta alle kuukausi sitten ja muutaman postauksen julkaistuani minut valtasi hirveä epävarmuus: Kiinnostaako ketään lukea tästä minun normaalista arjestani? Riittävätkö nämä kännykällä otetut kuvat? Onko tämä aihe riittävän kiinnostava vai pitäisikö yrittää kalastella lukijoita jollakin toisella aiheella?

  Sitten onneksi ymmärsin, että blogini on oltava minun näköiseni ja aiheiden sellaisia jotka minua itseäni kiinnostavat, muutenhan tästä hommasta katoaa ilo jo alkumetreillä.

  Uskon (ja toivon), että aito innostus ja kiinnostus aihetta kohtaan tuovat mukanaan enemmän lukijoita ja seuraajia, entä esimerkiksi järkkärillä otetut kuvat, tai rahasta / muusta palkinnosta kirjoitetut tekstit. Ja että kirjoittajalle on arvokkaampaa, että niillä teksteillä on jotakin merkitystä ja niitä oikeasti luetaan, sen sijaan, että ne vain vilkaistaan läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin! Ihanaa että jatkoit sillä linjalla jonka aloitit! On totta, että jos hommaa ei tehdä täysin omin ehdoin, omista mielenkiinnon kohteista niin tästä katoaa kiinnostus jo alkumetreillä, sekä sen lisäksi väkisin väännetyt postaukset aiheesta, jotka itseä ei kiinnosta, paistavat kyllä tekstinkin läpi. Siksi pyrin itse tekemään juuri niistä aiheista, joista mulla oikeesti on jotain sanottavaa, eikä se vaikuta väkisin väännetyltä:)

   Uskon myös vahvasti siihen, ettei lukijoiden kalastelu auta asiaan, vaan senkin huomaa todella helposti. Hyvänä esimerkkinä nämä instagram sauraajat..aloittavat seuraamaan, mutta jos et seuraa takaisin - lopettavat. Mutta tekevät sen vastaavasti myös, vaikka alkaisit heitä seuraamaan.

   Ja kyllä, mä ainakin arvostan sitä jos joku tänne eksyy, niin jaksaa lukea sen mun väkertämän tekstin eikä vain nopeasti selaisi sitä läpi.

   Ihanaa viikonalkua sulle:)!

   Poista
 2. Tykkään et on tällänen "tavallinen" blogi eikä sellai yhteistyöpostauksii täynnä oleva ja tosi ammattimainen koska omasta mielestä se vaikuttaa siltä ettei elämä oikeesti oo ihan sellasta mitä siel kerrotaa. Eikä niis jotenki pääse ihan nii kiinni siihen toisen elämää tai ei välity sellanen aitous ja tuntuu et niitten elämä on täydellistä vaikka sellasta ei oo olemassakaa kenen elämäs ei ois mitää vastoinkäymisii. En tiiä saaks tost mitää tolkkuu mut pointtina kuiteki se et tykkään enemmän just sun kaltasista blogeista, älä muuta mitää :)

  Yks asia mikä häiritsee suuresti on se et poistat tosi paljo instasta kuvia vaikka on hyviä ja sul on kuiteki blogissa paljo kuvia. Oot puhunu siitä et poistat jos ei sovi feedii mut mun mielipide on se et kaikkien ei tarvii olla just nii täydellistä ja voit hyvin pitää ne kuvat siel koska on kiva kattella myös niitä :) tietysti jokanen tekee asiat niiku parhaaks näkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sulle kommentista, piristi tätä aamua <3! Kiva kuulla että suhun iskee ennemmin tällainen lukijaläheinen (jos niin voi sanoa) tavallinen arkihömppä eikä pelkästään ne niin huolitellut tekstit:)

   Kiitos palautteesta ja ymmärrän hyvin mitä ajat takaa! Itekin tykkään tosi paljon kattella muitten instakuvia ja skrollata kuvat melkeimpä loppuun asti, haha :D Ja joo, tiedostan että oon asian kanssa vähän turhan kriittinen ja tähän täytyis panostaa vähän toisella tapaa. Antaa tosiaan niiden kuvien olla siellä, vaikkeivät niinkään yhteen sopisi :) Kivaa maanantaita sulle!

   Poista
 3. Juurikin näin! :) Lukija kyllä huomaa jos yrittää esittää jotain tai yhteistyö ei ole aitoa. Siistiä että sinulla on rohkeutta jakaa omaa elämää täällä!

  xx
  www.meljeanna.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3 :)! Nimenomaan, kyllä siitä välittyy aivan toisenlainen fiilis, kun yhteistyö tai jokin muu postaus on tehty oikeasti tunteella ja aidolla meiningillä :)

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥