17. huhtikuuta 2017

KOMMENTOINTI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Olen lukenut useista, varsinkin vähän suosituimmista blogeista postauksiin ilmestyneitä kommentteja ja ihmetellyt sitä, kuinka ihmisillä löytyy pokkaa haukkua toisia sosiaalisessa mediassa todella ilkeästi. En ensinnäkään ymmärrä sitä, miksi kerta toisensa jälkeen päädytään lukemaan ja jaksetaan vielä ilkeästi kommentoida sitä blogia, jonka kirjoittaja ei selvästikään miellytä. Vaikka suurin osa ilkeistä kommenteista on pakko laittaa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos niin ei se tarkoita sitä, etteikö ne silti satuttaisi. Mietinkin, että onko tällaisilla henkilöillä pohjimmaisena tarkoituksena vain aiheuttaa toisille pahaa oloa? Vai puretaanko siinä omaa kateutta tai pahaa oloa muihin? Kaikkia ei voi miellyttää eikä kaikista voi pitää, joten tällöin on parasta antaa sellaisen henkilön asioiden olla, eikä turhaan käyttää energiaa toisen mollaamiseen.
 
 
Luin hetki sitten tekstin, jossa bloggaaja oli avannut ajatuksiaan bloggaamisesta ja huonoista päivistä. Tähän joku oli kommentoinut, ettei tällainen avautuminen asiasta sovi blogiin. Olen itse asiasta aivan eri mieltä. Jokainen jakakoon sosiaalisessa mediassa sen, minkä itse kokee jakamisen arvoiseksi asiaksi. Usein valitetaan siitä, kuinka sosiaalisen median kautta saadaan kuva, että elämä on pelkkää ruusuilla tanssimista, vaikka se ei sitä olekaan. Miksi sitten kritisoidaan kun joku avaa ajatuksia negatiivisemmalta kannalta? Vai onko kyse vain suomalaisten perusongelmasta: jostain on aina valitettava?
 
 
En myöskään ymmärrä, kuinka joillain on pokkaa kirjoittaa loukkaavia kommentteja toisten ulkonäöstä. Eivätkö ihmiset ymmärrä, että ulkonäölliset haukut voivat lyödä toisten itsetunnon todella alas? Mielestäni sanotaan vain sellaisia asioita a) joiden takana pystytään seisomaan jatkossakin ja b) joita toivoisit sekä pystyisit ottamaan vastaan joltain toiselta. Henkinen pahoinpitely on yhtä paha kuin fyysinen ja se on fakta.
 
 
Nykypäivän kommentointi sosiaalisessa mediassa on aivan liian helppoa. Kommenttia saa antaa, mutta ilkeydet jääköön omiin ajatuksiin, sillä kaikkea ei tarvitse tuoda julki. On eriasia kommentoida asiallisesti ja antaa rakentavaa palautetta kuin haukkua ja jättää ilkeitä kommentteja kerta toisensa jälkeen.
 
Energistä maanantaita!

8 kommenttia:

 1. Hyviä pointteja!
  Itsekin sain yhteen postaukseen pienen paskamyrskyn. Alun shokin jälkeen turhautuminen meni ohi ja homma hoidettiin olan kohautuksella.

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi sait hoidettua asian noin. En ymmärrä kuinka todella pienistäkin asioista saadaan nykyään kauhea sotku aikaan..noh nykypäivää..

   Poista
 2. täyttä asiaa!
  useimmiten paskakommentit tulevat anonyymien suusta ja tämä selkeästi kielii katkeruudesta ja omasta epäitsevarmuudesta. halutaan pahoittaa toisen mieli ja kommentoija tietääkin sen tarkoituksella pahoittavansa, kun ei uskalla omalla nimellään sanoa. jos on jotain asiaa, niin mielestäni pitää seistä itse sanojensa takana. netin anonyymius tekee jopa nettikiusaamisen nykyään liian helpoksi, mikä on surullista. tuota en todellakaan juuri ymmärrä, että joku jatkuvasti jaksaa kommentoida ilkeästi tai negatiiviseen sävyyn jonkun blogiin. miksi pitää edes lukea, jos ei miellytä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, tätä juuri ajoin takaa! Olen myös sitä mieltä, että omien sanojensa takana on seisottava...on suorastaan noloa haukkua jos ei pysty sitä nimellisenä tekemään, vaikkei se missään muodossa oikein olekaan.

   Ja nimenomaan, kuinka edes jaksaa vaivautua jonkun blogiin kerta toisensa jälkeen ja vielä kommentoida jos henkilö ja hänen elämänsä ei selvästi miellytä?

   Kiitos kun kommentoit :)!

   Poista
 3. Hyvää tekstiä ja oon sun kanssa täysin samaa mieltä! 👊👍

  VastaaPoista
 4. Oon sitä mieltä, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin silloin on parempi olla hiljaa :) Hyvän tekstin olet kirjoittanut aiheesta ja olen sun kanssasi samoilla linjoilla! Nykyään on niin helppo loukata toista netissä etkä saa luultavasti edes tietää ketä sen ilkeän kommentin sulle laittoi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nimenomaan, on parempi olla hiljaa ja jättää haukut sinne oman pään sisään. Mitä tällaisella yritetään saavuttaa? Sitä pahaa oloa varmaan...uskallan väittää, että jos sama kohdistuisi tähän kommentoijaan niin varmasti tuntuisi yhtä pahalta kuin henkilöstä, jolle hän ilkeän kommentin jätti.

   Ja niin totta, että nykypäivänä on todella helppo loukata netissä, kun ei luultavasti tule koskaan jäämään kiinni anonyymiuden takia ja se on surullista :(

   Kiitos kun kommentoit :)!

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥