12. kesäkuuta 2017

EPÄONNISTUINKO?


Kuten jotkut ovat saattaneetkin jo huomata, joko siitä, etten ole asiasta liiemmin täällä puhunut, jakanut arvosanoja tai hehkuttanut valmistumispäivää ja sitä edeltäviä hössötyksiä. Aiemmin suunnittelemani kolmevuotinen lukiotaipaleeni ottaa itselleen lisää vielä seuraavat puoli vuotta. Tämä ei suinkaan ollut suunniteltua, vaan kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Kuten tällä kertaa kävi. Matematiikan kirjoitusten pisteet jäivät kiinni muutamasta pisteestä läpipääsyyn ja siksi saan painaa valkolakin päähäni vasta ensi syksynä.

On muuten ihan muutamat p*rkeleet heitetty ja itkut itketty ja pohdittu mikä meni vikaan. On myös tultu siihen tulokseen, ettei asialle voi minkään ja ensi syksynä uutta tuulta purjeisiin - kyllä se minunkin vuoroni sieltä tulee, ennemmin tai myöhemmin. Tukijoukkoja on ympärillä runsain joukoin ja helpotuksekseni voin huokaista, etten ollut ainut, jolle kyseinen koe oli hankala tai valkolakkietappi jäi saavuttamatta. Epäonnistuinko siis?


Vaikka en saavuttanutkaan tavoitettani, jonka olin asettanut itselleni jo ennen lukion alkua - kolme vuotta ja ulkona - en silti koe epäonnistuneeni. Olisin epäonnistunut, jos en olisi edes yrittänyt, mutta en tässä tilanteessa. Tein parhaani, mutta tällä kertaa koe oli vain tasoani nähden liian haastava. Olisinko siis voinut harjoitella enemmän? Valehtelisin jos väittäisin, etteikö töitä asian eteen olisi voinut tehdä vielä enemmän. Koskaan voi tuskin tehdä liikaa asioiden eteen, varsinkaan sellaisten, jotka määrittävät seuraavat puoli vuottasi tai vuoden. Mutta silti, en koe epäonnistuneeni, vaikka myönnän, että harmittaa.

Tarkoituksenani oli jo alunperin lukion jälkeen pitää välivuosi, joten ylioppilasjuhlien siirtyminen puolella vuodella ei tuota lainkaan ongelmaa tämän asian saralla. Olen myös enemmän kuin onnellinen siitä, että sain juhlia parhaan ystäväni kanssa hänen päiväänsä ja ikuistaa hänen onnistumisen hetkensä kameran linssin läpi. Ja kolmanneksi, ovathan ne talvijuhlatkin ihan jees.


Joten, vielä kerran - epäonnistuinko? En. En vain saavuttanut tavoitettani suunnitelmieni mukaan, mutta en silti epäonnistunut.

12 kommenttia:

 1. Matikka oli kyllä oikeasti vaikea ja sen näkee pisterajoistakin, jotka vuosi vuodelta laskevat. Ihan naurettavaa, että pitkän matikan opiskelijatkin jo pitivät meidän lyhyen matikan opiskelijoiden koetta vaikeana, ja että 49/60p riitti L:n. Siinä ei siis ole Suomen parhaimmistokaan hiponut täysiä pisteitä. Toivottavasti puolen vuoden kuluttua myös sinä saat painaa valkolakin päähäsi. :) Talvijuhlat on ihan jees, eipä nyt keväälläkään lämmin juhlapäivä ollut :D

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, käytiin juuri tästä asiasta kavereiden kanssa aika kiivastakin keskustelua ja siitä, että tehtävät olivat pääsääntöisesti vain parin kurssin asioista..

   Toivotaan näin ja jep, koskaan ei tiedä vaikka ilma itsenäisyyspäivän aikaan olisi lämpöisempi kuin nyt keväällä, heh ;)

   Poista
 2. Ihana että osaat ajatella noin positiivisesti, vaikka en voi edes kuvitella kuinka paljon tuollainen mahtaa ärsyttää! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!:) On vain ollut pakko ottaa positiivinen asenne asiaa kohtaan, kun ei sille enää minkään mahda:)

   Poista
 3. Ihanan positiivinen asenne sulla, pidä toi! Eikä lakin saanti myöhemmin maailmaa kaada, itse painoin myssyn päähän vasta tänä keväänä neljän vuoden opiskeluiden jälkeen :) Tsemppiä jo valmiiksi syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3!! Se on totta, kyllä sitä kerkeää vielä myöhemminkin :)

   Poista
 4. Mahtava toi sun positiivinen asenne! Kaikki ei todellakaan mee niin kuin on suunnitellut, mutta se on elämää. Hurjasti tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 ja näinhän se menee - vastoinkäymisten kautta voittoon!:)

   Poista
 5. Ihana kun postasit tästä aiheesta, tosi asiallinen teksti! :-) Ja varsinkin toi viimenen lause on ihan täyttä totta<3 U go girl!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana <3! Pakko myöntää, että hetken aikaa mietin julkaisenko tätä, mutta mitäs sitä sen kummemmin salailemaan :)

   Poista
 6. Tosi harmi, että jäi vain joistain pisteistä kiinni valkolakki, mutta syksyllä uudelleen! :) Tosi ihana asenne sulla ainakin, aina pitää yrittää eikä luovuttaa <3 Et todellakaan epäonnistunut vaan yritit parhaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3 ja niinhän se on, vaikeuksien kautta voittoon!:) mutta onneksi muutamasta pisteestä, kuin vain yhdestä - olis ärsyttänyt vielä enemmän...:D

   Poista

Jokainen kommentti piristää päivääni ♥